vrouwelijke intonatie

The Secret Love Parade, Roscoe (cover van Midlake, live) op Youtube hier 
Meer van The Secret Love Parade op myspace hier
Jeunes filles en fleur. Het verlangen welt hier als vanzelfsprekend op uit jonge kelen. De stem lijkt nog helemaal ingebonden in het zich ontplooiende meisjeslichaam, ziel en verlangen blijven lenteachtig verbonden. The Secret Love Parade maakt lichtvoetige indiepop, zonder dat de Engelse uitspraak van de Nederlandse meisjes me stoort. Eindelijk!  

Hope Sandoval & The Warm Inventons, Blanchard op Youtube hier
Deze stem voelt zich, ongenaakbaar maar warm, volkomen thuis in verstild-psychedelische bluessferen. Ze heeft iets kalm katachtigs over zich (zoals een kat uit Baudelaire). Het nummer lijkt aan de tijd ontheven, zich af te spelen in een andere dimensie. Misschien ‘het eeuwig vrouwelijke’, maar met de onmiskenbare intonatie van seksueel verlangen. Haar stem is in feite zo krachtig dat op de nieuwe cd alle nummers op elkaar gaan lijken, ondanks de voorzichtige variatie van blues en folkschema’s.

Laetitia Sadier, Quick Canal (met Atlas Sound) op Youtube hier
Even ontheven aan de tijd, maar op een andere manier. Laetitia’s stem heeft, voor het eerst gemultitracked en tussen de hemels spiralerende synths en galmende gitaren in geproduceerd, nog nooit zo geresigneerd geklonken. Een elegante pop-meditatie over voorwaartse beweging en cyclische herhaling, de twee grote machten uit de geschiedenis die door deze zich nergens selbstsetzende stem kalm worden aufgehoben.

Advertisements
%d bloggers like this: